zondag 14 juli 2013

Bebreide paaltjes in Antwerpen

Van de week was ik samen met John een paar dagen in Antwerpen, wegens onze 30-jarige verkering. Wij komen graag in Antwerpen en als je nou vraagt waarom precies? In ieder geval omdat je er lekker eet en prettig bejegend wordt. Zo aten we Vlaams, koosjer, Chinees, Scandinavisch en aan zee in Oostende terwijl dat gewoon in Antwerpen is. En als dan aan het eind van de maaltijd gevraagd wordt in rap Vlaams of dat we nog een koffietje of theetje willen... misschien wel daarom.

Ook blijf ik gefascineerd door de orthodoxe Joden met hun hoeden, pijpenkrulletjes, ouderwetse zwarte kousen en jassen. De dames met hun zedige kleding en pruiken op. Dat je zo vast wilt en kunt houden aan tradities, ik vind het bizar en gaaf tegelijk. Overigens gaat men wel met de tijd mee, want ook hier kleven er mobieltjes aan het oor.

We zaten in een perfect appartementje (5 minuten van de Dageraadplaats|wijk Zurenborg, ons favoriete plein). Verbouwd en ingericht door twee architecten, strak en heel sfeervol. Met een zeer gastvrije ontvangst. Absolute aanrader voor als je wilt overnachten www.blancooo.be. Overigens hadden wij voor het eerst via AirBnB (app) geboekt en dat is prima bevallen.

Al zwervende kwamen we ook nog bebreide paaltjes tegen. Nu kan het helemaal niet meer stuk natuurlijk;). Maar door al dit getiep krijg ik heimwee, dus tot hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten